Hurra for Sommerles

Sommerles kampanjebilde. Foto: sommerles.no
Foto lånt fra sommerles.no. Trykk på bildet så kommer du rett til Sommerles-sidene.

Jeg bare må ut med en liten hurra-post for Sommerles.

6-åringen vår deltar for første gang i år, og for et suverent opplegg. Ja, det er nesten så jeg må bruke store bokstaver. For akkurat når norskboka klappes igjen, inviteres unge lesere inn i en magisk leselystverden.

Og det funker!

I alle fall hos oss. Det er rett og slett høytidstemning for hver eneste bok som blir unnagjort, og dermed kan legges inn. Med konsentrert pekefinger staves bokas tittel, før han gir sin vurdering med antall stjerner og stikkord. Til slutt følges det nøye med på hvor mange poeng boka gir. Og det superfine er at det ikke bare er egenlesing som gjelder, men også lytting til lydbok eller høytlesing av mor eller far – eller mormor for den saks skyld.

På toppen av dette venter det en liten premie på biblioteket når poengsummen sørger for at level 5, 10 og 20 er nådd. Og biblioteket er jo et viktig stikkord i hele denne kampanjen. For skal du kunne registrere nye bøker, blir det kostbart om alt skal komme fra bokhandelen. Derfor har hyppigheten for bibliotekturer hos oss gått rett til værs. Denne kampanjen gjør nye lånere husvarme på biblioteket på et øyeblikk. Genialt!

Neste Sommerles

Om dette «virker» sommer etter sommer, er det alt for tidlig for meg å si noe om. Men for vår del blir Sommerles akkurat det vi trenger i denne første lange sommerferien, når det er så fort gjort å glemme ferske lesekunster.

Så hurra for sommerles, og hurra for Verdal kommune ved Verdal bibliotek som deltar i dette opplegget.

I like it a lot!

Berit

PS: Når det gjelder egenlesing har Løveunge-serien, for eksempel Monster av Jon Ewo, fungert ypperlig for vår 6-åring. Og så tenker jeg at kanskje Lille Frøken Trøbbel og co bør ut av bokhylla igjen. Tips meg gjerne om bøker som fenger helt ferske lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.