OM JØTULVERK

Hei og så fint at du stakk innom

Jeg heter Berit Fikse, og digger ord. Lese dem, skrive dem, være sammen med dem.

Ord samler. Minner, følelser, tanker – og meg.

Om alt

I 2014 starta jeg egen tekstbedrift, og på bloggen finner du blanda drops; litt om bedriften, skriving, lesing, hverdagsglimt og engasjerte utblåsninger. Samt ei og anna oppskrift jeg har falt pladask for. Og nettbutikken min da, den må jeg ikke glemme. Her selger jeg kort med dikt jeg har skrevet selv. For dikt, det digger jeg også.

Om Berit

Jeg er utdanna journalist, og journalistikk holdt jeg på med – delt og helt – fra 2000 til 2007.

Fra 2007 til 2015 jobba jeg som kommunikasjonsrådgiver. Først i Steinkjer kommune, så NAV Nord-Trøndelag og til slutt Coop Inn-Trøndelag SA. Fra 2015 til slutten av 2018 drev jeg Jøtulverk.

Jøtulverk på fulltid er slutt. I dag jobber jeg når som norsklærer ved Mære landbruksskole. Men Jøtulverk «på si» er med videre, som en blogg og et pusterom for ordene mine. Og så tar jeg små og store tekstoppdrag når det passer sånn!

Hvorfor Jøtulverk?

Eit ord kan gjera jøtulverk

Det skrev Olav H. Hauge i sitt dikt Song til stormen, utgitt i 1946. Ordet jøtul beskriver en gigant, en kjempe. Jøtulverk er altså noe svært, og i sin diktlinje fanger Hauge at små ord kan gjøre stor ting.

Dette er utgangspunktet for Jøtulverk. At det skrevne ord kan bety mye, kan gjøre mye. Det er noe å strekke seg etter – og samtidig noe man skal ha respekt for. Kort sagt min «Vær varsom»-plakat, for å bruke pressens stammespråk.

Berit