Hyttetur til Sulsjøan

Vi digger hyttetur. Og har ikke hytte. Men heldigvis er det mange fine hytter det går an å leie. Tidligere har vi leid hytte av fjellstyret på Finnvola, og i helga leide vi Værdalsbruket sin hytte på Sulsjøan.

Hytte ved Sulsjøan, utleid av Værdalsbruket.

Sulsjøan-hytta

Sulsjøan-hytta ligger (ifølge Værdalsbruket sine hytteopplysninger) 8 kilometer fra parkeringsplassen. Og spesielt den første etappen er ganske bratt, så det er en tur for den som liker å gå i fjellet.

Storkråka i juni

På vei til hytta måtte vi krysse elva Storkråka, som var vill og vakker denne junidagen. Det ble en iskald opplevelse for far og mor, og en bæretur på høyde med den beste karusell for de yngste. Billig og ekte underholdning!

På vei til Sulsjøan måtte vi krysse elva Storkråka.

Familietelt

Vi starta etter skoletid fredag ettermiddag, og ettersom vi hadde både en 4-åring og en 6-åring i turfølget, tok vi ei natt i telt på vei til hytta. Vi har investert i Wiglo fra Bergans. Teltet veier litt over 6 kilo, men gir til gjengjeld rikelig med plass for fire på tur. Og så var det veldig radig å sette opp.

Godt over halvveis til Sulsjøan tok vi natterast i nyteltet vårt.

Juni i fjellet

Vi telta ved et fint lite vatn. Det var varmt og mildt, selv om det fortsatt lå en del snø rundt omkring – til stor glede for barna. Og så var det absolutt fritt for mygg og knott, og da kan du nesten ikke få det finere på sommerfjellet. Det tar nok ikke mange ukene med varmere vær før myggmelk også må pakkes i sekken.

Det bugner av fine vatn i området inn mot Sulsjøan.

Real turmat

Fisken beit ikke, men det var ikke synd på oss. Sekkene var lasta med mye god turmat.

Å sitte på fanget med junifjellet som stue. Det er fint det.

Grillskiver på bål er sjelden feil. Nam!

Pannekake med sukker og kjøpa-syltetøy. Stor stas.

De enkle ting

Lykken er å få hjelpe mamma med oppvasken, med en selvplukka pinne som oppvaskkost. Her er vi i gang med skyllinga, «kosten» ser du så vidt ved det fremste fatet.

Oppvask i vannkanten. Artig og nyttig leik.

Midtre Sulsjøen

På dag 2 kom vi fram til hytta som ligger idyllisk til ved Midtre Sulsjøen. Sjekk denne utsikten. Her holder turens yngste på å legge ut litt matrester som skattejakt til små og store dyr. Veldig fin aktivitet.

Utsikten fra hytta ved Sulsjøan. Godt å være liten og stor på hyttetur.

Hyttetur er luksus

Du vet hyttetur er inntier for både liten og stor, når 6-åringen sier han er glad det ikke er tv i hytta. Kabal og yatzy funker fortsatt.

Etter ei natt i telt var det luksus å komme fram til hytta og innekos. Hyttetur er livet.

Gåturen gikk over all forventning. Selv om 75 prosent av turfølget hadde splitter nye fjellsko. Ingen fikk gnagsår (!) og ungene hadde i forkant fått høre at vi skulle gå langt og lenger enn langt. Og så er det noe psykisk smart med slike fjellturer, hvor du på dag 1 går opp og opp og opp, og gjør deg samtidig ferdig med det som er tungt og slitsomt. På dag 3 var det i alle fall null problem å gjøre unna de 8 kilometerne til bilen i en fei. Men det betyr ikke at det ikke var digg å komme fram til bilen. For det var det.

Berit

Å pakke bilen etter lang, fin hyttetur. Den følelsen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Hyttetur til Sulsjøan”