Lille Frøken Trøbbel

Vi har fått oss ei ny favorittbok i heimen. Nemlig «Lille Frøken Solskinn og vennene hennes». Ei lita bok som plutselig dukka opp en dag, fordi jeg hadde glemt å avbestille i bokklubben. Men det viste seg å bli et trivelig bekjentskap. Det er så artig å lese om Lille Frøken Solskinn, Herr Surpomp og ikke minst Lille Frøken Trøbbel.

Historiene er faktisk fra 1970-tallet. Og som det står på bokklubbens sider: «Du kjenner dem sikkert igjen». Vel, det må jeg innrømme at jeg ikke gjorde. Muligens har jeg vært borti dem før, men det er i så fall veldig godt arkivert i min harddisk. Men artig å bli kjent med gjengen i voksen alder også.

Men Lille Frøken Trøbbel da...!
Men Lille Frøken Trøbbel da…!

Barnebokserien er skapt av Roger Hargreaves, og gjenfortalt på norsk av Hilde Hagerup. I tillegg til å være fargerike og fine tegninger, er historiene fengende og tidvis veldig morsomme.

Og så har de en fin porsjon med pedagogikk og moral. Så takket være Lille Frøken Trøbbel minnes vi stadig på det å få smake sin egen medisin. Og det er jo en fin reminder til både liten og stor.

God lesing!

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.