Veien til målet

De siste dagene har det kommet noen henvendelser om hvordan selve prosessen knyttet til å lage en livsminnebok foregår. Derfor, her er en liten utdypning.

Heftene/bøkene jeg lager blir skreddersydd til den enkelte kunde. Enten ved at personene skriver ned sine memoarer selv, og at jeg deretter korrekturleser og gjør de klar for trykking, eller at jeg gjør hele jobben gjennom 4-5 intervju og nedskriving. Det tredje alternativet er en mellomting, altså at kunden skriver en del selv, og at jeg utfyller gjennom intervju.

Intervjuene tar 2-4 timer og har for det meste foregått i stua til den jeg skriver om. Det har blitt mange fine, sterke og trivelige stunder. Underveis i arbeidet ser vi også på gamle bilder, og jeg sørger for at utvalgte bilder skannes inn og blir en del av det ferdige produktet.

Så langt har produksjonene mine vært på omlag 80 sider, men det går også an å lage kortere versjoner med spesiell fokus på for eksempel barndom, eller et utvidet portrettintervju. Og selvfølgelig er det mulig med flere sider dersom det er behov for det. Her finner vi ut hva som egner seg best i hvert enkelt tilfelle.

Når det gjelder spørsmålene jeg stiller så tar det utgangspunkt i en mal jeg har utarbeidet, knyttet til barndom og oppvekst, skolegang, ungdomstid, voksenliv og framtid. Og så vil det i hvert enkelt tilfelle bli spørsmål ut fra spesielle interesser og ønsker som kunden har. Det kan for eksempel være utviklingen ved en familiegård, et jobbprosjekt eller et verv som man ønsker en større bolk om.

Ta gjerne kontakt dersom dette høres interessant ut for deg eller noen du kjenner.

På denne siden kan du lese litt om da jeg laget et slik hefte for morfaren min.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.