Svøm med dem som drukner

Seint i går kveld ble jeg ferdig med boka «Svøm med dem som drukner». Boka som stakk av med Bokhandlerprisen 2014, og som er skrevet av Lars Mytting, mannen som er godt kjent for å stå bak boka «Hel ved».

Så hva skal jeg si om «Svøm med dem som drukner»? Først og fremst ei bok som det er lett å bli revet med av. Historien er såpass spesiell og tidvis trasig, at det tok ikke mange sidene før jeg kjente et sterkt behov for å finne ut hva som skjer videre. Måten å fortelle på gjorde kanskje at ikke at jeg var «all inn» med hud, hår og tårer, men oppbyggingen gjorde likevel at det gikk fort å lese boka.

Boka fortelles av Edvard Hirifjell. En ung mann som har vokst opp hos sin farfar. Begge foreldrene døde da han var liten gutt. Omstendighetene rundt dødsfallene vet Edvard lite om, og det er hans jakt på svar som boka handler om. Det tar han ut på en liten reise i både rom og tid. Boka har intet mindre enn 470 sider, så det er mye som skjer på veien.

De største spørsmålene jeg sitter igjen med til slutt, er hvorvidt de tilsynelatende historiske hendelsene som boka springer ut fra, faktisk er sann eller ikke. Om skogen som vi blir godt kjent med i boka har vært reell eller om det hele er tatt fra Myttings fantasi. Det blir nok litt googling for å sjekke ut det.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.