Magiske gatelys

Denne høsten er ikke helt som andre høster. I år har jeg nemlig den store gleden av å få bidra med tekst i ei bok. Boka, som utgis av forlaget Prego Mobile, heter «Magiske gatelys» og er en samling med juletekster av litt over 50 bidragsytere. Noen langt mer kjente navn, som for eksempel forfatter Tom Egeland og skuespiller Jarl Goli. Mens en del av oss som bidrar er mer førstereis i gamet. Mitt bidrag er et lite dikt på nynorsk, og du vil finne mange ulike sjangre i boka.

Berit i boka
Og så i bok da!

Det er veldig, veldig stas å få lov til å være med på dette. Og litt rart. For det å åpne ei bok og se sitt eget dikt på trykk, er ikke hverdagskost her i gården. Dette er første gang at et av mine dikt trykkes i ei ekte bok, så da blir det et stort kryss i taket.

Men det beste med prosjektet er at bokas overskudd går til Streetlight, den frivillige organisasjonen som driver et senter med barnehjem, en skole og et medisinsk tilbud til barn både på og utenfor senteret i byen Tacloban i Filippinene. En organisasjon som hver eneste dag forsøker å gi kjærlighet og trygghet til barn i nød. Som mange av dere sikkert husker ble Tacloban og Streetlights barnehjem rammet av en tyfon 8. november 2013. Arbeidet med å bygge opp senteret pågår for fullt. Du kan lese mer om dette på Streetlight sin Facebookside.

Det gjør godt på så mange vis å få være med på dette prosjektet. Og forhåpentligvis er det mange der ute som har lyst på en litt annerledes julebok, til seg selv eller kanskje som julegave. På denne siden kan du kjøpe «Magiske gatelys».

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Magiske gatelys”