Påsketid, lesetid 

Her er et knippe bøker jeg foreslår du vurderer dersom du har lesetid foran deg:

Saras nøkkelSaras nøkkel
av Tatiana de Rosnay
For deg som ønsker å berøres. En sterk historie som tar plass i både nåtid og andre verdenskrig. Ha et lommetørkle på lur.

VictoriaVictoria
av Knut Hamsun
En lettlest klassiker, med så mye mellom linjene. Victoria bør egentlig leses med jevne mellomrom i løpet av livet. Kjærleik, du vakre, såre kjærleik.

NådeNåde
av Linn Ullmann
Nåde er akkurat som Victoria, en kort, men sterk historie. Denne handler om kjærlighet i voksen alder.

Elleve minutter
Elleve minutter
Paulo Coelho
Også i samme kjærlige sjanger. Dersom du ikke har lest Coelhos Elleve minutter har du en perle foran deg. Vær beredt på at sterke følelser settes i sving.

PancolKrokodillens gule øyne
av Katherine Pancol
Denne boka fikk jeg i bursdagsgave fra en fin venninne som er glad i bøker. Det ble mitt første møte med Frankrikes mestleste kvinnelige forfatter. Denne er egentlig perfekt for påska. Underholdende, og med mange spennende historier iblandet både kjærlighet, drama og et snev av krim. Selv om boka ser veldig tykk ut, så går det unna. Og da er det fantastisk å vite at du kan ta fatt på to feite bøker til, om hovedpersonen Josephine og resten av galleriets streben gjennom livets små og store utfordringer.

HarenHarens år
av Arto Paasilinna
Denne boka tror jeg også var en gave fra den nevnte venninna. Og her finner du finsk underholdning på sitt beste. Ei underfundig og morsom bok. Veldig verdt å lese.

PettersonUt og stjæle hester 
av Per Petterson
For deg som elsker godt språk. En rolig roman, som trenger hele deg. Men gir du den din tid og konsentrasjon, får du en nydelig opplevelse tilbake.

Sofies verdenSofies verden
av Jostein Gaarder
For deg som liker å tenke, og at lesetiden gir kunnskap på kjøpet. Akkurat som Hamsuns Victoria bør denne leses i flere av livets faser. Og så får du med deg mange svar til de neste quizrundene.

YngveMannen som elsket Yngve
av Tore Renberg
Jeg var i begynnelsen av 20-årene da jeg ble kjent med Jarle Klepp, og boka var en sterk og nydelig opplevelse, om det å kave seg fram i ungdommens kaos. Og når du er ferdig med den første boka har du, dersom den faller i smak, fire til i samme serie. Spesielt de tre første er veldig verdt å lese.

Avslutningsvis tenkte jeg å ha med Snø skal falle over snø som har falt, av Levi Henriksen, men jeg fant den ikke i bokhylla i farta. Muligens har jeg lånt den av min mor da den ble lest. Men jeg nevner den likevel. For denne er fin i påska. En litt sår skildring om livet, og så vidt jeg husker var det også i denne en touch av krim.

Håper du får en god påske med mange fine lesestunder, yr.no melder om tidvis flott lesevær.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.