Mormor og de åtte ungene

For noen uker siden meldte vi oss inn i Bokklubben Barn. Som en del av velkomstpakken gjorde vi en liten innsats for å få Anne-Cath. Vestly inn i bokhylla. Fra før er hun godt representert i dvd-samlingen gjennom filmene om Lillebror og Knerten, men Anne-Cath. Vestly har jo så mye mer i ermet.

Første Vestly-bok ut er «Åtte små, to store og en lastebil». Dette er den første boka fra serien om mormor og de åtte ungene, og ble utgitt for første gang i 1957. Anne-Cath. kunne kunsten å henvende seg til barna. Spesielt 4-åringen er helt med på notene. Med passe lange kapittel, en fin miks av trivsel og spenning, og et rollegalleri å bli glad i. Så langt har vi lest omtrent 50 sider av boka og min spådom er at her blir det mange fine lesestunder. Og ønsker vi mer når siste side er lest, så er det ifølge Wikipedia seks bøker til i samme serie.

Pekebøker basert på Anne Cath. Vestlys fortellinger om mormor og de åtte ungene.
En perfekt inngangsport til mormor og de åtte ungene.

For 2-åringen er det litt mer krevende å henge med, men i velkomstpakken tok vi også med to pekebøker i samme serie. En om Morten minstemann og en om grevlinghunden Ovnsrøret. Disse er midt i blinken for den aldersgruppa. Her kan vi i ro og mak lese-peke oss kjent med Morten, Mina, Milly, Mona, Mads, Marte, Martin og Maren. Og mormor selvfølgelig.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.