Handballmanuset levert

De siste ukene har jeg vært mye inne i skrivebobla. Og det er både fint og intenst og tidvis slitsomt. Med meg inn i bobla denne gangen, har jeg hatt handballmanuset til Verdal IL sin jubileumsbok.

Men onsdag denne uka sendte jeg omsider fra meg ferdig manus. Juhu! Så nå skal det først innom bokredaktør Ole Lasse Holmlimo, før Jorunn i WOW skal designe det hele til å bli ei bok. Korrektur og finjusteringer gjenstår til høsten, men du og du så godt det er å ha kommet til dette punktet på denne siden av sommeren.

Fine folk

Samtidig må jeg få legge til at jeg virkelig har kost meg med prosjektet, og det å få skrive handballmanuset. Jeg har lært så mye, og truffet så mange fine folk. For eksempel denne dama som var målvakt på det første damelaget vårt i 1945.

Elisabet Voll og Berit Fikse
STUNDA: Enn å være så heldig å få ei kaffestund med mimring sammen med Elisabet Voll. Født i 1930, et historisk leksikon og samtidig levende engasjert i tida hun lever i. Takk for praten, Elisabet.

Takk for hjelpa

Det er lenge siden vi startet på Verdal ILs 100-årsbok. Og i løpet av det siste året har jeg med ujevne mellomrom etterspurt bilder fra Verdal ILs handballtid. Takk til dere som sendt meg bilder, og takk til dere som har sluppet meg inn i både papirbaserte og digitale bildearkiv i avisene.

En spesiell takk fortjener Kristin Sørli på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, hun har vært til uvurderlig hjelp for å finne fram i gamle papirbilder levert til museet.

Og tusen takk også til aviser som har digitalisert sine gamle aviser. I dette arbeidet har arkivene til spesielt Trønder-Avisa, men også Dagbladet og Stavanger Aftenblad vært gulla god å leite seg fram i. Veldig, veldig verdifullt, og jeg er så glad for at det finnes aviser som prioriterer den store, men viktige jobben.

Faksimile fra Trønder-Avisa 30. mai 1984
Faksimile fra Trønder-Avisa 30. mai 1984

Flere bilder?

Selv om manuset nå er levert er det fortsatt ikke for seint å sende meg handballbilder du eventuelt har liggende i skuffer, skap, album eller harddisk. Men det begynner å haste – så finn det fram og send det til post@jotulverk.no så snart som mulig, eventuelt kom innom BRIKKEN ved Minsaas plass i Verdal sentrum. Er jeg ikke på kontoret er det bare å legge det igjen i posthylla mi.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.