Tomheten etterpå

Et Instragrambilde jeg har delt 23. april 2015 viser at det er litt over to år siden jeg starta på den første boka i Elena Ferrante sin Napoli-kvartett. Mi briljante venninne.

Boka mi i dag 😊 #verdensbokdag

Et innlegg delt av Berit Fikse (@beritfikse)

Det ble starten på et langt og intenst vennskap, og på slutten av juni 2017 ble jeg ferdig med siste setning, i den siste boka. Fire tykke bøker er unnagjort.

Elena Ferrante

Faktisk hadde jeg den siste boka liggende lenge før jeg begynte å lese. Det var nesten som jeg ikke ønsket å starte, da starten ville innebære at jeg nærmet meg slutten.
For jeg har kost meg så innmari med de fire bøkene av Elena Ferrante. Og jeg har elsket Kristin Sørsdal omsetting til en nynorsk jeg har falt pladask for, og jeg har elsket historien og måten den fortelles på. Sakte, sakte. Men sikkert framover.

Tre av bøkene i Napoli-kvartetten av Elena Ferrante.
Ferdig. Heldigvis har jeg fortsatt handlenettene jeg fikk av Samlaget. (Den våkne leser vil se at bok nummer to mangler i stabelen. Boka er på utlån til mamma.)

Mine bilder

Etter flere tusen sider er jeg nå ferdig med de to venninnene Lenu og Lila fra Napoli. Det har vært som en lang og god Netflix-serie, hvor jeg selv har fått skape bildene. Det har vært så fint, det har vært så vondt og det har vart så lenge.
Jeg har lest andre bøker underveis, spesielt i periodene jeg har ventet på at neste kvartettbok skal komme på nynorsk. I fjor sommer leste jeg for eksempel Geir Gulliksens Historie om et ekteskap og Sofi Oksanens Da duene forsvant. Men hele tiden har jeg visst at jeg har mer Napoli i vente.

Tomheten

Men så er det plutselig etterpå.
Og jeg føler meg så tom.

I tomheten etterpå ei god bok går jeg alltid inn i et slags boksølibat. Det leste må fordøyes før jeg kan starte på noe nytt. Hvis ikke sauses ny og gammel bok sammen til noe som ikke smaker godt. Og da finner jeg isteden fram strikketøyet. Snart blir det ny kjole på 4-åringen.

Lilla kjole på strikkepinnene

Neste bok ut

Men når fridager snart kommer blir jeg nok klar for neste eventyr. Og jeg har den liggende. Bienes historie av Maja Lunde. Det blir fint det også.

Bienes historie av Maja Lund
Ny bok ligger og venter på meg. Jeg er snart klar.

Riktig god lesesommer!

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.