Ingen bønn

Som enkeltpersonforetak finnes det ikke et lønningskontor som tar ansvar for at du betaler din skatt til fellesskapet. Det må du gjøre selv. Derfor har Skatteetaten en ordning med forskuddsskatt. Hit må du rapportere inn forventet inntekt, og så sender skatteetaten deg et beløp som må betales fire ganger i året. 15. mars, 15. mai, 15. september og 15. november. Registrering for forskuddsskatt skal du gjøre så snart inntekt oppstår.

I denne utgaven strever onkel Skrue og skattefut Inge N. Bøhn med hverandre. En fornøyelig historie fra Andeby.
I denne utgaven strever onkel Skrue og skattefut Inge N. Bøhn med hverandre. En fornøyelig historie fra Andeby.

Jeg registrerte meg for forskuddsskatt i begynnelsen av april, så nå har jeg fått tre feite regninger som skal betales innen utgangen av året. Den første 15. mai. Jeg betaler min skatt med glede, som det heter i klisjeen. Samtidig skal jeg innrømme at jeg måtte smile da jeg i går tilfeldigvis leste en juleutgave av Donald Duck fra 2012. Hvor onkel Skrue er i trøbbel med skattefut Inge N. Bøhn. Nok et fantastisk navn fra Andeby.

Nå er ikke onkel Skrues utfordring i bladet helt representativ for Jøtulverk. Onkel Skrue må nemlig svi av en milliard innen 24 timer, for å unngå å havne i en ny toppskattklasse på «beskjedne» 120 prosent. Noe han faktisk greier med god hjelp av sin sløsedyktige nevø Donald.

Skattesatsen for Jøtulverk blir nok langt bleikere, selv om det er litt vanskelig i april å anslå hvor stor inntekt et enkeltpersonforetak får i løpet av de neste månedene. Men ett år fikk jeg restskatt som svei såpass at jeg har vært optimistisk. Og selv om avdragene svir når man ser det svart på hvitt, så er det en stor trøst i at skulle jeg slumpe til og betale for mye, så sender de penger i retur. Skatteetaten er fine sånn!

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.