Hytte bra, hotell best?

Kjæresten min har sekken full av fine barndomsminner fra hytteliv som liten. Derfor har han til enhver tid oversikt over hyttene som er til salgs innenfor en radius på omtrent 60 minutter.

– Denne ligger midt i bærterrenget, kan han si når han viser fram en annonse. Og vet at han samtidig trykker på de riktige knappene. For jeg er unormalt svak for bær generelt og bærplukking spesielt. Stadig oftere får han meg utpå og vi drømmer om hytta vår, hvor barna får leike seg i naturen, vi fisker i stille fjellvann og fyller bærspann etter bærspann.

Men egentlig er jeg et hotellmenneske. Det er det barndomskofferten min er fylt med. Sove godt på myke hotellputer og en frokostbuffet som bugner. Riktignok er det noen fine sensommerminner fra hyttedager på ei slektshytte også. Med stearinlys, smørstekt ørret og blåbær med sukker og fløte. Så jeg rives imellom hva som er best.

Lykke er å være fire år og ha en stupbratt akebakke like ved hytta.
Lykke er å være fire år og ha en stupbratt akebakke like ved hytta.

Heldigvis kan man oppleve hyttelivet uten å eie hytte også. Hos gode venner, eller ved å leie hytte av fjellstyret. Det gjorde vi sist helg. Mannen var riktignok på fylkesårsmøte i Senterpartiet, men barna og jeg pakket sekken og dro på overnatting sammen med mine søstre med familier. Og jo da, det var fantastisk trivelig. Fjellstyrehytta hadde god standard, det ble deilig mat, frisk luft, leiking i nytt terreng for de minste, helt uten digitale forstyrrelser, og kveldstimer hvor gullrekka ble erstattet av brettspill og prat.

Men etter ei natt, hvor jeg delte seng med to urolige krabater på 2 og 4 år – som var veldig klar for mer hytteliv klokka 06.00, så ropte sivilisasjonen etter meg. Og det å komme heim til varm dusj og sin egen seng, var innmari godt.

Og i dag var det jeg som tilfeldigvis la fram avisa til min kjære. Adresseavisen hadde lørdag to sider med tittelen «Så mye koster hytta deg», etterfulgt av ingressen: Husk at døgnprisen på egen hytte kan bli flere tusen kroner, og det kan koste familien mindre å bo på hotell i vinterferien.

Bare så det også er sagt, liksom. Men hyttedrømmen lever jo fremdeles. Så da er det kjekt at man kan leie hytte. Sjekk ut Verdal fjellstyre sine hytter på denne siden. Vi hadde det i alle fall veldig fint på Finnvolastua.

God vinterferieuke! Uansett om du tilbringer den på hytte, hotell, heime eller kanskje på jobb.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.