Heimelaga smågodt

Ser ut som fløtekarameller, men smaker av sitron. I disse er det sitron, sukker, kokosfett og hvit sjokolade. Nam!
Ser ut som fløtekarameller, men smaker av sitron. I disse er det sitron, sukker, kokosfett og hvit sjokolade. Nam!

I palmehelga forsøkte jeg meg for første gang på å lage fox. Eller sitronkarameller, som det også kan kalles. Jeg skulle egentlig lage det til jul, men da rakk ikke tida til. Og hva passet vel bedre enn sure karameller til påske? Skikkelig gule kan de også være, men jeg fant ut at jeg droppa kosmetikken. Derfor ser mine fox ut som litt gule fløtekarameller.

Oppskrifta fant jeg i bokhylla, signert en av mine favoritter innen kokebokskriving, nemlig Marit Røttingsnes Westlie, eller fru Timian som hun gjerne kalles. Boka heter Nybakt til jul. Det er en godbit av ei bok, som ser ut til å være utsolgt for tiden. Men på denne bloggen finner du ei oppskrift som er veldig lik den jeg laga.

Det var overraskende enkelt å lage heimelaga fox. Jeg brukte termometer for å holde styr på gradene, og så var jeg nøye på å pensle innsida av kjelekanten med vann, for å unngå at det hele sukret seg.

Resultatet ble godt, og jeg anbefaler alle som liker å lage karameller å prøve sitronvarianten. Bare pass på at både du og eventuelle håpefulle ikke kommer borti den glovarme massen i kasserollen.

Riktig god påske, uansett om den er med kjøpt eller heimelaga godt 🙂

Berit

Påske 2016
Påskeegg a la fam Fikse, årgang 2016.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.