Et dikt i posten

En gang i uka tikker det inn et dikt i postkassa mi.

Årsaken er e-diktet til fylkesbibliotekene i Buskerud, Vestfold og Østfold. Helt nederst i landet sitter det altså en leseglad bibliotekar eller tre, og samler på dikt. Og så, med en ukes mellomrom sender hun eller han ut diktet til alle oss som har skrevet oss opp på deres mailliste – det er i alle fall slik jeg forestiller meg at det foregår. Slik mottar jeg hver uke noen linjer, som jeg ellers kanskje ikke hadde lest.

Det er ganske så fint faktisk. Denne uka dukket «Steinalder» av Levi Henriksen opp. Et dikt som handler om tida jeg er midt inne i, og samtidig steinalderen. Det ble et fint lite møte, både med diktets jeg-person og meg selv. Kanskje det passer for deg også? Du finner det her, men vær rask om du vil lese det. Neste uke er det erstattet av et nytt dikt.

Og om du også er glad i små pusterom, med et lite innspill som du ikke visste at du satte pris på, kan du melde deg på her.

Berit

PS: Vi lar husets toåring stå for illustrasjonen til dette innlegget. Det lille kunstverket passer godt til diktsjangeren, synes jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Et dikt i posten”