Det gule huset

I april 2016 var jeg så heldig å få en mail fra styret i Nord-Trøndelag Krisesenter IKS. Med spørsmål om jeg kunne skrive ned historien til krisesenteret i Nord-Trøndelag, i forbindelse med at senteret 1. oktober 2016 ble overført fra den ideelle organisasjonen det hele startet med i 1981, til et interkommunalt selskap.

Lærerik oppgave

Det spørsmålet var selvfølgelig supert for ei som akkurat hadde starta som selvstendig næringsdrivende med egen tekstbedrift. Men aller mest skulle det bli topp fordi jeg de neste månedene skulle få lære så mye om et viktig hus som har vært i samme kommune som meg, hele min levetid.

Jeg visste egentlig veldig lite om senteret. Jeg hadde vært innom og laga en nyhetssak eller to fra tida da jeg var journalist i Trønder-Avisa og Verdalingen. Men jeg hadde på ingen måte skjønt verken hva et slik senter er i praksis eller hvor det kom ifra.

Resultatet

Et halvår senere var boka ferdig. Et kronologisk portrett av et hus, krydret med tre intervju basert på oppstarten, det å bo i huset og det siste styret i den opprinnelige organisasjonen.

det-gule-husetMen boka ble mye mer enn bare en tekst. Med meg på veien fikk jeg et nydelig arbeidslag. Jorunn Dahling i WOW Reklame har designet boka. Brita Karevold har laget kunststykket som preger forsiden av boka, og som du også ser bruddstykker av gjennom hele boka. Og så har fotograf Ole Alexander Kirknes tatt bildene fra senteret, og Øyvind Malum i WOW Reklame tatt bildene av Britas modell.

innherred-06122016
I dag kan du lese om boka i Innherred, og så har redaktør Roger Rein også en leder om tematikken.

Tusen hjertelig takk til krisesenteret for et meningsfullt og spennende oppdrag. Og takk for samarbeidet til alle som har bidratt med stort og smått i arbeidet.

Nå skal jeg for første gang i Jøtulverks historie sende fire bøker til Nasjonalbiblioteket. Såkalt pliktavlevering, som alle dokumenter som spres utover en privat krets er pålagt. Det blir en plikt jeg gjør med den største glede 🙂

Ønsker du et eksemplar av boka, ta kontakt med daglig leder Inger Lise Svendgård i krisesenteret.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.