Moulton og meg

Det har vært hektiske dager i Jøtulverk. Heldigvis, må jeg si, for hektiske dager betyr bare at det er bruk for det jeg leverer, av små og store tjenester. Hurra!

I et av oppdragene fikk jeg haik med Skarsbakk Transport på Frosta. Artig åt veitja!
I et av oppdragene fikk jeg haik med Skarsbakk Transport på Frosta. Artig åt veitja!

I tillegg har det vært hektisk på heimebane også. Et nytt år er jo rundet for undertegnede, og som det bursdagsbarnet jeg fortsatt er, feires det selvfølgelig litt i overkant. Men så artig! Både med den nærmeste familien, og med heimelaga tapas med favorittbuketten min av venninner som har fulgt meg så godt som hele livet.

Se så fin kake mamma laga til meg :-)
Se så fin kake mamma laga til meg. Det går an å bli 3-4 år 😉

Men det jeg egentlig tenkte å snike til meg en pause og blogge litt om, det var ei bok(!). For i påska fant vi en fining biblioteket. Boka heter «Moulton og meg», og er skrevet og illustrert av Torill Kove.

Denne boka altså!
Denne boka altså!

Det er kanskje ikke så rart at boka traff meg, for fortellerstemmen er ei jente på 7 år som er midt i en søsterflokk på tre. Men jeg tror mange vil kjenne seg igjen, for på en finfin måte tar den tak i mye som er rart og vanskelig og fint og sårt i barndommen, for eksempel alt det som vi skjemmes litt over med foreldrene våre, og som man i voksen alder kanskje skjønner at var langt ifra noe å bruke så mye krefter på. Isteden er det kanskje noe man setter pris på.

Hvordan 3-åringen og 5-åringen likte boka vet jeg ikke, men de har i alle fall sittet veldig stille og rolig de kveldene den er lest, og det er et tegn på at boka funker.

Boka er også filmatisert, og vi så den da den var på barnekortfilmprogrammet til Femmina Filmfestival, tror det må ha vært i 2014. Filmen ble visstnok nominert til Oscar, om jeg ikke husker helt feil.

Uansett: Anbefales veldig! Både som film og bok. Og som gave.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.