Jeg hører hjemme i Bakeland

deig
Hvile, hvile, hvile! Viktig å huske når jeg som er litt for glad i at det går unna, skal prøve å gjenskape magien på egen kjøkkenbenk.

Joda. Det blir litt «helt om dagen og helt om natten» når man begynner med noe nytt, samtidig som man skal fortsette med mye av det man har gjort tidligere. Det er lett å bli oppslukt og holde på i hver ledige stund. Og sånn må det nok også være dersom man skal komme noen vei.

Da er det ekstra viktig med noen reale avbrekk innimellom. Hvor man ikke har kapasitet til å være noe annet sted enn i nuet.

fruktbrød til heving
Brød trenger ikke bare være brød. I denne kompisen er det eple, appelsin, tranebær, nøtter, osv, osv. Det er bare å ta det man har.

Under juletreet i desember fant vi et bakekurs hos Bruborg Bakeri. Så tirsdag kveld ble tastatur byttet ut med svulstige deiger, småfrekke oppskrifter og mye god topping. Det er artig for de minste på Lykkeland, men jammen er det digg å være voksen i Bakeland.

Da vi ankom ventet fiskesuppe avrundet med hvit sjokolade. Høres kanskje småfeil ut på papiret, men smakte himmelsk!

Etter en teoretisk innføring hvor vi ble kjent med noen av reglene i Bakeland, var det bare å begynne arbeidet. Det ble et lite flashback til barndommens skolekjøkken, men det har skjedd mye siden den gang.

boller
Vanlige boller… toppet med Creme Fraiche, bær og smuldredeig.

Vannet skulle være kaldt, den ferske gjæren ble tilsatt i klumper, og etter at eltemaskina var ferdig med sine mange minutter så var det kjærleik som var greia: Varsom vending av deigen under sin timevise ferd mot resultatet. Bollene ble forsiktig dullet med til perfekt formasjon.

Det ble en kveld for nytelse. En kveld for inspirasjon. For læring. Med fine pauser hvor vi fikk smake på sitronaktige scones, steinbakt pizza og kanelsnurrer hvor fyllet var sprita opp med marsipan. Nam!

Boller med mye godt
…og sånn ble de etter en tur i ovnen.

Nå er fryseren fylt med herlighetene. I kjøleskapet står det en liten surdeig som forhåpentligvis har det helt all right. Men minst like viktig, vi som deltok på kurset fikk en fantastisk kveld og er lada opp til nye, spennende oppgaver. På kjøkkenet – men også til alle de andre gjøremålene.

Noe for deg også? Sjekk ut kursholder Rune Kristian Elnans hjemmeside eller sukkerbakeren på Instagram.

Berit

eksklusiv kanelsnurr
Vi lærte flere artige snurremetoder. Disse er lastet med sukker, kanel og marsipan, blant annet! Mmmm!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.