Gutta i trehuset

La oss lure inn en liten bokanbefaling for dessa som er små, men begynner å bli store.

Her i heimen har vi det siste året fått skolegutt, og samtidig har høytlesinga om kveldene tatt steget inn i bøker med mye tekst.

Glimt av to sider fra Gutta i trehuset med 65 etasjer.
Bøkene har mange superkule illustrasjoner av Terry Denton.

Det store gjennombruddet kom med Andy Griffiths serie Gutta i trehuset. Vi starta med Gutta i trehuset med 13 etasjer – og det gikk uhyre raskt å få dilla. Jeg tror aldri vi har lest noe helst som har gitt 6-åringen såpass hyppige latterkuler – og ei stund tenkte jeg at vi nesten burde styre unna bøkene til kveldslesing, som jo gjerne skal være ei rolig stund.

Men «skitt sann», som 4-åringen sier.

Hva gjør vel litt latterkramper når gutten får dilla på bøker? Og selv om bøkene har flere hundre sider, så går det raskt oppover i etasjene, eller til neste bok for å si det på den måten. Litt fordi at bøkene er illustrert med artige tegninger av Terry Denton, og litt fordi 6-åringen aldri vil at vi skal slutte å lese. Så vi tar et siste kapittel, opptil flere ganger hver kveld.

Bokstabel med Gutta i trehuset-bøker

Nå har vi også lest Gutta i det enda større trehuset med 26 etasjer, Gutta i det enorme trehuset med 39 etasjer, Gutta i det du-tror-det-ikke-før-du-får-se-det-store trehuset med 52 etasjer, og Gutta i trehuset med 65 etasjer som viser seg å ikke være godkjent av bygningsetaten (og som derfor må rives!). Neste bok ut, Gutta i trehuset med 78 etasjer blir filmstjerne har vi fortsatt til gode.

Fin gave

Det var dagens lese- og gavetips, til deg som har gutter og jenter som gjerne vil ha litt lett og hysterisk artig lesing.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.