God sommer

Ferie betyr forandring. Det bruker tanta mi å si. Man trenger ikke reise langt, man trenger ikke bruke masse penger. Men forandring må til. Det å gjøre det meste annerledes en periode.

Det er det som nå står på agendaen. De neste ukene er det ferie i både den ene og den andre jobben. Jeg skal ikke sykle til jobb og barnehage. Jeg skal ikke bruke x antall timer av dagen min foran en skjerm, på jakt etter ordet som beskriver det jeg har på hjertet. Jeg skal ikke lage blogginnlegg. Jeg skal ikke intervjue alle dere fine folka som er på kundelista mi.

Derimot er det tid for forandring. Morninger i slow motion. Jeg skal tegne sammen med toåringen, ikke bare ei ku og en hest som vi gjør så ofte. Men hele bondegården, med gris, sau, ei sliten redskapsbod, edderkopper, skigard og høner. Jeg skal spille fotball og handball med firåringen, helt til han går lei. Vi skal bygge utallige hytter med pledd og puter. Bake havrekjeks. Bade i sjøen. Det blir kaldt, men sunt for både blodsirkulasjon og lattermuskler. Drikke alt for mye kaffe med venner og familie. Jeg skal male hus. Kanskje til og med snekkere. Plukke salat fra egen hage flere ganger om dagen. Dra på småturer. For å fiske. Se på dyr. Plukke markblomster. En svipptur til Sverige. Og så skal jeg lese en hel haug av bøker. Sammen med barna, men også for meg selv. Boklesing har jo en tendens til å ta litt plass i hverdagen også, men ferie blir en perfekt anledning til å overdrive skikkelig.

Muligens blir det litt friskriving på noen av mine egne prosjekt jeg tidvis sysler med. Men bare dersom ånden kommer over meg.

Og så kommer jeg tilbake i august. Med ladde batterier og kvessa blyant. Jeg gleder meg. Både til ferien og høsten.

God sommer!

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.