Dilla på Magnus

Vi har hatt en familiegreie med Magnuser i 2016.

Det startet med cd-slippet til Magnus Hestegrei. Plata ble impulskjøpt sammen med lettmelk, fiskekaker og gulrøtter på Mega’n. Og det tok ikke mange runder i cd-spilleren før blodfans var riktig betegnelse på minst 50 prosent av husstanden.

Siden den gang har vi flira utallige ganger av Farmor og skjerfet, lært oss hvert eneste ord på Oljeskiftet og Ferin på Fætta i fir&netti, ja til og med Vakre Levanger.

img_2424-2
Et lite glimt fra stadionparken ved Sykehuset Levanger. Populært for nye generasjoner.

– Det e jo heilt saint, ble det sagt fra baksetet ved en korsvei (lyttinga foregår først og fremst i bil).

– Det e fint på Levanger.

Nå i november kom en ny Magnus med brask og bram inn i familielivet vårt. Nemlig Magnus Carlsen. Den spede begynnelse ble lagt for noen år siden, da sønnen i huset oppdaget sjakk. Først ble en reiseutgave (og alle gjester som var innom) utslitt. Så fikk han et ekte sjakkspill i gave. Og siden har vi spilt – og spilt – og spilt sjakk. I begynnelsen en villmannssjakk uten like. Men smått om senn har det blitt mer og mer orden i rekkene, og vanskeligere og vanskeligere for oss voksne å komme i posisjon til å si sjakk matt.

Sjakk matt!
Sjakk matt!

Da VM nå begynte, var det julekveld i heimen. Kjempestor stas for ungene, men også litt slitsomt for mor. Og da jeg på dag 1 av sjakk-VM (som fort kan bli 3 uker langt), ble utfordret til min femte sjakkrunde, gikk turen innom App store for litt avlastning. Og der fant vi en godbit av en spill-app, nemlig sjakkappen til Magnus Carlsen. Med denne kan vi spille mot Magnus Carlsen himself. Og det geniale er at vi kan selv velge alder på verdensmesteren.

Mora i huset har klart å slå Magnus 5,5 år. Du kan prøve selv hvor gammel Magnus du klarer å beseire: Han på 8 begynner å bli skikkelig vrien.

Så nå er det sjakk i alle kanaler. Sjakk på tv, sjakk på bordet og sjakk på nettbrett og telefon. Men det er ikke alltid verdensmesteren det spilles mot. Her om dagen var beskjeden klar:

– Æ spælle mot Magnus Hestegrei.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.