De tre p-er

Min reisevante far har alltid flasket opp sine tre døtre med at det kun er tre ting vi må ha med når vi skal ut å reise. Nemlig de tre p-er: pass, pæng og pillætt – sistnevnte en kreativ løsning for ordet billett, for å få det hele til å holde seg på «p».

Pass, pæng og pillætt har dermed vært et hyppig refreng på våre turer i inn- og utland. Spesielt når døtrene har slept rundt på sine alt for tunge kofferter. For selv om «oppskrifta» var klar og tydelig, har det skjedd ganske så ofte at bagasjen har blitt fylt opp med raus hand. Derfor kom det etter hvert på plass en ny familieregel, om at «hver mann/kvinne – sin bagasje». Så på turene har det aldri vært snakk om at noen annen skal ta ansvar for koffertfrakta, enn nettopp den som hadde pakket elendigheta. Regelen fikk nok kanskje en viss oppdragende effekt, selv om søstrene Segtnan ikke er redd for å ta i et tak.

Uansett. I skrivende stund er det klart for ny bagasjepakking. I dag reiser vi til Tigerstaden for å få med oss Foo Figthers i Telenor Arena. Og kalven nærmer seg ku. To netter, kun håndbagasje, og jammen er det ikke stort mer enn de tre p-er som får bli med. To bøker riktignok, strikkinga mi, en sminkepung sprengt av toalettsaker, samt bittelitt klær.

Og den fjerde p-en selvfølgelig. For mens pappa opererer med tre p-er, har jeg i mange år hatt med en fjerde p. Nemlig p-piller!

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.