Bokstaver på nynorsk

Jeg synes det er fantastisk fint å få bli med inn i barnas første møter med bokstavene. Hvordan vi sammen finner ut at denne bokstaven tilhører et søskenbarn, dette er tante sin, sånn ser farmor sin bokstav ut. I slike lesestunder har vi blant annet vært ledsaget av Kaptein Sabeltann som finner gullbokstaver, eller vi har lest Majas alfabet.

ABC Olav H. Hauge og Bodil CappelenNå har vi omsider også skaffet oss en bokstavbok på nynorsk. Boka heter «ABC», og teksten er skrevet av en av mine favoritter, Olav H. Hauge. Og så er boka nydelig illustrert av Bodil Cappelen.

Dette er en perle av en bok. Selvfølgelig betyr boka mye for en mamma med en tekstbedrift med navn Jøtulverk, men de små fine versene fenger også barna, og de fargerike bildene suger oss med inn i de smårare historiene. Dessuten har boka både den store og den lille bokstaven, og det passer spesielt godt for firåringen som har fått bra kontroll på storbokstavene.

«ABC» kom for første gang ut i 1986, så det er nok mange av oss som har mer eller mindre fjerne minner knyttet til hanen som pryder forsiden. Boka selges fremdeles, for eksempel på denne nettsiden.

Dagens lille (nynorske) anbefaling!

Berit 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.