Bokskatt i Sverige

Jeg elsker bokhandler. Det å komme inn en bokhandel og gå hyllelangs på jakt etter små og store skatter, er en favorittaktivitet. Hobbyen utøves i både inn- og utland, og da vi i sommer tok turen innom en bokhandel i Hudiksvall i Sverige, kom vi over det som viste seg å være en visuell godbit av ei bok. Nemlig Pusseldeckaren Pierre: Jakten på den bortrövade labyrintstenen. Det er ei diger bok, litt i «Hvor er Willy»-sjangeren. Med fantastiske illustrasjoner som man kan se på lenge, og om og om igjen.

Boka er laget av Hiro Kamigaki & IC4DESIGN, som visstnok er et japansk kunstnerkollektiv som holder til i Hiroshima. Chihiro Maruyama har skrevet fortellingen som tar oss med gjennom sidene.

Ei spennende bok - både for liten og stor.
Ei spennende bok – både for liten og stor.

Vi har funnet ut at det er flere måter å lese denne boka på. For de største barna er det kjempespennende å følge den til punkt og prikke. Da skal man forsøke å finne den riktige veien i en labyrint, på jakt etter herr X som har stjålet labyrintsteinen. Men det går også an å forenkle litt, og bare la barna lete etter stjerner, pokaler, eller hva det nå måtte være som er gjemt på de fargerike sidene.

Jeg har ikke sett denne boka på norsk, men boka er først og fremst ei bildebok, så de korte epistlene på svensk er intet problem. Eller du kan kjøpe den på engelsk dersom det heller er your cup of tea. Boka anbefales veldig til alle som ønsker å oppleve et visuelt eventyr sammen med barna. Vi har i alle fall kost oss mye med denne boka. Du finner den blant annet hos nettbokhandelen Adlibris, i skrivende stund koster den svenske versjonen bare 126 kroner.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.