Å starte opp

Du og du. Det er mye å ta tak i når man starter egen bedrift. Litt vel spennende til tider, men så får man jaggu lært mye nytt hver eneste dag. Og det liker jeg.

På den ene siden har man selvfølgelig selve innholdet i bedriften. Det å finne ut hva man skal være, hva man skal tilby. Lete etter samarbeidspartnere. Konkretisere. Så markedsføre, og forhåpentligvis finne noen der ute som kan tenke seg noe fra smørbrødslista.

Og så har man alt det praktiske. Som registreringer, rapporteringer, føring av regnskap, hva er mva-pliktig, hva er ikke mva-pliktig, er det best å være den ene eller andre bedriftsformen, og så videre og så videre. Derfor kjennes det veldig godt at jeg i morgen skal møte han som forhåpentligvis blir min regnskapsfører, min los i ukjent terreng. Jo visst skal jeg være en mønsterelev – lærevillig og holde orden på papirer og bilag, men det kjennes veldig, veldig godt å få en person som kan hjelpe meg med akkurat denne biten.

Og selv om jeg er umåtelig glad i det skrevne ord, så har jeg så langt fått erfare at en liten telefon også kan være enormt fantastisk. Som fra en eksisterende kunde som bare ønsker å si godt nytt år. Eller at oppslaget i avisa var bra. Eller fra nye kunder som tilbyr spennende oppgaver. Eller takker ja til tilbudsbrevet som de har fått tilsendt. Det er kanskje så 2014, eller var det 2013 (?), å si «den følelsen», men jeg gjør det likevel: Den følelsen!

Jeg liker 2015 så langt. Nå gleder jeg meg veldig til to nye heldager med Jøtulverk.

Berit

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.