Å søke skogen

Søndag. Skogstur. Å mikse de to er noe av det beste jeg vet. Pakke sekken, finne gode klær, søke skogen. For ro, for aktivitet, for fellesskap.

Vi gjorde ofte det da jeg var lita. Sammen med farmor og farfar var vi på mange små, store turer i skogen på heimgården min. Spiste matpakke, lagde gård med kongledyr. Var sammen, med hverandre, og de store trærne som skaper et stille, eget univers. Etterhvert ble det teltturer med venninner, skogplanting for å tjene penger, eksamenslesing i en lesesal som intet universitet kan matche.

Nå er det ny generasjon som får oppleve skogen med besteforeldre. Og jeg lurer meg med så ofte jeg kan.

MotorsagSist søndag hadde vi med motorsaga. Flere store grantre hadde falt ned i området vi har vår faste leirplass og dagen gikk med til skikkelig samlebåndproduksjon, alle generasjoner i arbeid. En med motorsag, tre av oss bar trelumpene videre, hvor familiens eldstemann ventet med klyvøksa.

kvistbålGreinene ble samlet til et stort, fint kvistbål som varmet oss fra ytterst til innerst, innimellom øktene. Det var den første dagen i februar, men ikke en eneste gang kjente jeg at tærne hintet om innetid.

Og nå er området ryddet for nye turer. Kroppen er akkurat passe mørbanka, og stablene med ved står og venter på neste korsvei.

Det blir fint.

Berit 

PS: Det øverste bildet ble tatt 4. oktober 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Å søke skogen”