Utenlandsk sommerlektyre for de minste

Toåringen vår har dilla på utenlandsk litteratur for tiden. Selvfølgelig oversatt til norsk, men favorittforfatterne hennes these days, er en kvinne fra England med navn Julia Donaldson, og en mann fra Tyskland med navn Werner Holzwarth. Begge ble født på slutten av 1940-tallet.

Sistnevnte Werner har skrevet historien om «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans». En liten, fornøyelig bok illustrert av Wolf Erlbruch, hvor vi får bli med muldvarpen på jakten, og samtidig bli dus med mange av dyrerikets konsistens, farge og lyd – på nettopp bæsj. Fornøyelig for en toåring, fornøyelig for en mamma.

Da vi skulle lese boka for tredje kveld på rad, hvisket hun med glimt i øyet, i det bokas tittel var lest:

– Det e hunden, mamma.Gruffalo

Den andre boka som «må» leses for tiden er Julia Donaldson sin «Gruffalo», alternativt oppfølgeren «Lille Gruffalo». Et fantastisk spennende barnebokunivers, hvor vi møter ei smart mus, dens fiender i skogen, og fantasifiguren Gruffalo, som etter hvert dukker opp med både hud, hår, lilla pigger og enn giftiggrønn vorte på sin snute. Bøkene er skrevet på fengende rim og er illustrert på fargerikt vis av Axel Scheffler.

Det fine er at disse bøkene også er innertier for firåringen. Så for tiden er vi alle tre helt oppslukt, når det er tid for kveldens lesestund. Finere stunder får i alle fall ikke mamma’n.

Riktig god boksommer. Husk også å lese for de aller minste.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.