Hvorfor smelter ost, men ikke skinke?

Har du fått med deg Andreas Wahl sin bok Hvorfor smelter ost, men ikke skinke?

Den er en sommerfavoritt i bokhylla vår. Med sin humoristiske og faktabaserte tilnærming til virkeligheten, gir den fine avbrekk innimellom eventyr og andre skjønnlitterære univers.

Barn spør Andreas svarer

Andreas Wahl digger spørsmål. Du kan sende ditt til sporrebok@vitenwahl.no
Fysiker Andreas Wahl er blant annet spaltist i Aftenposten Junior og digger spørsmål.

I boka har Andreas Wahl samlet noen av de mest underholdende og overraskende spørsmålene han har fått fra nysgjerrige barn. Og på litt over 100 sider svarer han sånn at både liten og stor sitter igjen med et aldri så lite aha!

Favorittspørsmålene våre så langt handler om tornadoer. Flo og fjære. Hvorfor vi kan få støt av å hoppe på trampoline eller vondt i hjernen av å spise is. Og om noen har vært – eller bæsja – på månen.

bæsja på månenSpesielt husets femåring er gira på å lese i boka med ujevne mellomrom. En del av spørsmålene er litt langt fram i pensumverdenen, men til stadighet blir mora overraska over hvor vitebegjærlige selv fem år gamle hjerner kan være.

– Så det e sant alt det som står i henn boka, mamma? hvisket han henrykt da vi akkurat hadde lært sammen at tornadoer måles på Fujita-skalaen.

– Det trur æ ja, svarte mora, og kunne med store øyne litt senere lese for samme sønn at på månen er det en bil – og poser med bæsj!

For det er ikke bare sønnen som lærer mye nytt og rart av Andreas. Og jeg må innrømme at som mamma til en-snart-skoleunge, er det helt greit at Wahl får tent en realfagsgnist i opphavet også.

Boka anbefales på det varmeste. Rett og slett perfekt til å fylle barnas sommerferiedager med litt fasinerende kunnskap.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.