Sætt på Half Pjøysen

Ok. Jeg har hele veien jobbet, smått systematisk, for å ta med våre barn inn i Alf Prøysen sitt univers. Få de til å kjenne på noe av det fine, fantastiske som jeg husker så godt fra min egen barndom. Så når jeg synger til dem like før drømmeland er Jørgen Hattemaker og Julekveldsvisa ofte på repertoaret.

Som et ledd i planen dukket det også opp en god gammeldags cd i årets adventskalender. En cd med noen av Prøysen sine julefortellinger til barn, som Snekker Andersen og Den vesle bygda som glømte at det var jul.

Og på små og store bilturer har DJ-mamma satt på cd-en, med en aura så gammelmodig at jeg tenkte med meg selv at ja ja, dersom de ikke liker dette så får det også være greit.

Men så skjedde det. Sist lørdag, vi var på vei til Trondheim i bil og fra radioen strømmet det juleslagere på engelsk. Da kom det fra firåringen i baksetet: «Kainn vi sætt på Half Pjøysen?»

Og underveis i historien om den vesle bygda som var så fæl til å glømme, så kommenteres det fra baksetet:

«Om litjvætja (lillesøstra hans som var syk denne dagen) spise mat, så bli a fresk igjæn. Sålles e det», sier han, tydelig stolt og lykkelig over sin oppdagelse i teksten.

Så. Alf Prøysen funker fortsatt.

Riktig god adventstid til alle der ute. Bruk gjerne noen minutter til å friske opp din Prøysen, jeg drister meg til å garantere ekte julestemning.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.