Hakkebakkeskogen

Har du lest «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» i det siste? Boka som Thorbjørn Egner skrev på 1950-tallet.

Her i huset har vi i løpet av 2015 forsøkt oss på boka flere ganger. Men den er kanskje litt treigere i starten enn for eksempel Kardemomme by, så gjentatte forsøk har alle endt med at mamman har gitt opp etter to-tre sider. Først og fremst fordi 2-åringen syntes det ble for mye tekst.

Men i forrige uke hadde vi omsider et gjennombrudd. Og da vi kom skikkelig i gang, ble både barna og mora skikkelig revet med inn i Egner sin fornøyelige, men også dramatiske skog. Det tok ikke mange kveldene før boka var lest til siste punktum.

Jeg hadde helt glemt hvor fin og sterk boka er. Og med budskap som absolutt står seg i 2015. Om hvor viktig det er at beboerne i et hvilket som helst samfunn lager felles kjøreregler og samarbeider. Bare på den måten kan alle føle seg trygge. Bare på den måten kan man i fellesskap løse store problemer som oppstår. Bare på den måten kan den som i utgangspunktet virker som det store problemet, bli helten som bidrar til å berge vesle brumlemann.

Men i tillegg til de store spørsmålene, som i alle fall treffer mamman midt i magen, bugner det av små, artige episoder. Om pepperkakebaking, flyvende bestemorsmus og en barnevakt som sovner før trekløveret han passer på. Og mange artige sanger. Grønnsakspisersang er nesten på høyde med tante Sofies vise.

Fortsatt god adventstid, les mye «for dessa som er små».

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.