Ekstraomganger

Jeg innser at vi tidligere har sluppet lett unna omgangen i heimen vår. Fram til sist torsdag hadde alle besøk vært av det korte slaget. Et langt døgn. Så kunne sengeklær, bøtter, koser og mere til puttes i vaskemaskina.

Som så mye annet i småbarnstida; ting har en tendens til å være i forandring. Også omgangen. Torsdag i forrige uke gikk firåringen ned for telling. Til godt utpå lørdagen var bøtta hans beste venn. Så, på søndag skjedde underverket. Husstanden var friskmeldt, trodde vi, og spilte fotball, dro på sykkeltur og spiste is i sola.

Men vi tok gledene på forskudd. Et godt stykke ut på mandagen ble firåringen syk igjen. Det var klart for ekstraomganger. Med såpass trøkk i taklingene at en lettbekymra mor ringte legevakta utpå kvelden. Der fikk vi sjekka at alle organ virket til å være i fin form, så det var bare å ta tida til hjelp. En beskjed i alle fall mamman trengte.

Nå krysser vi fingrene for at ekstraomgangene snart er ferdig, og at det ikke blir noen innbytter. Så langt har resten av husstanden ikke blitt smittet, og sånn kan det gjerne fortsette. Og som legen på legevakta så oppmuntrende konkluderte: Nå er han snart trolig litt bedre herda til neste kamp mot dette viruset.

Sånn kan det jo også sies.

Berit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.